Om våra mekkurser

Hört från några kursdeltagare:

“Tack för den roliga kursen igår. Blev jätteinspirerad att lära mig mer. Och jag gillade att du hjälpte killen som kom in med sin cykel sent på kvällen och behövde akut hjälp! Skön service och själv upplever man att kunna bidra till andra. Fint!”

“Var på deras stora mek-kurs ikväll. Otroligt kunnig lärare och vettigt upplägg. Upplägget att man meckar med sin egen cykel gör också att kursen blir gratis då verkstadskostnaden för samma jobb är långt högre.”

Petit cykelservice

Kursen riktar sig till alla cyklister som vill kunna besiktiga och grundserva sin cykel så den fungerar så bra och säkert som möjligt. På kursen lär man sig också att laga en punktering själv.

Innehåll

  • Hur man lagar en punktering och en genomgång av de olika storlekar som finns av däck, slang och ventiler.
  • Hur man gör en säkerhetsgenomgång och justerar cykelns vitala delar; broms, hjul, belysning, kraftöverföring (trampor kedja etc), styrning och ram m.m.
  • Hur vårdar man sin cykel bäst? Genomgång av hur man med enkla medel kan hålla sin cykel rullande och problemfri.

Tid och plats

Kursen är ca 1,5 – 2 timmar lång och genomförs i Bonne Mécanique’s lokaler vid Skrapan på Söder. Max 6 deltagare per instruktör.

Övrigt

Du tar med egen cykel för att själv kunna genomföra de olika momenten. Har du ingen egen cykel får du låna en. Verktyg, skyddskläder (förkläde och handskar) och övrig utrustning får du låna. Med dig hem får du med dig ett litet kompendium med tips och länkar och en säker och välsmord cykel.

Vid två eller färre anmälda deltagare förbehåller Bonne Mécanique rätten att ställa in kurstillfället och boka om de anmälda deltagarna till ett annat tillfälle.

Pris

650 kronor/deltagare

Grand cykelservice

Denna kurs riktar sig till dig som vill lära sig byta ut, installera och serva cykelns komponenter. Här lär du dig byta ut kedjan, bromsklossar, bromsvajrar, växelvajrar och att serva dessa. Vi lär oss också att rikta hjul.

Innehåll

  • Vi mäter kedjan och ser om den behöver rengöras eller bytas. Lär oss byta kedja, kassett/drev och hur man servar dessa.
  • Fungerar växlarna bra? Det som brukar hjälpa bäst är att byta växelvajrar, och därefter justera och serva växelmekanismen.
  • Tar bromsarna bra och tyst? Om inte kan det vara dags att byta belägg och vajrar, samt att justera och serva dessa.
  • Hur vårdar man sin cykel bäst? Genomgång av hur man underhåller sin cykel för att hålla den rullande och problemfri.
  • Är hjulet lite snett och bromsarna ligger på lite här och där? Vi tittar på principen att rikta ett hjul och hur man byter ut ekrar.

Tid och plats

Kursen är ca 3 timmar lång och genomförs i Bonne Mécanique’s lokaler vid Skrapan på Söder. Max 6 deltagare per instruktör. Fika med en rejäl smörgås ingår i priset!

Övrigt

Du tar med egen cykel för att själv kunna genomföra de olika momenten. Har du ingen egen cykel får du låna en. Verktyg, skyddskläder (förkläde och handskar) och övrig utrustning får du låna. Med dig hem får du med dig ett litet kompendium med tips och länkar och en nyservad cykel.

Vid två eller färre anmälda deltagare förbehåller Bonne Mécanique rätten att ställa in kurstillfället och boka om de anmälda deltagarna till ett annat tillfälle.

Pris

1150 kronor/deltagare

Kurskalender