”Klart att vi ska köra Nove Colli!” Beslutet att delta i Italiens kanske största Gran Fondo (motionslopp) var lätt att ta i vintermörkret. Med två dagar kvar till de 20 milen och 3800 höjdmetrarna skall avverkas känns beslutet inte lika självklart längre. Alla milen som skulle sitta i benen vid det här laget verkar ha bytts ut mot förkylningar, långa dagar på jobbet och lata söndagar.

Men nu kommer det fina med cykling. Även om jag inte hunnit träna så mycket som jag önskat så kan jag se fram emot 20 mil i vackra italienska omgivningar tillsammans med några cykelkompisar och tusentals andra cyklister. Vad gör det då om tiden blir lite sämre än planerat.

Fler rapporter från Nove Colli kommer. För er som vill ha cykling från Italien på högsta nivå rekommenderas Giro d´Italia som vi visar på TV:n. Välkommen till Bonne Mecanique och njut av girot och en dubbel espresso.